360 Комплексна анализа на кожата
Комплексна анализа на кожата

360 Комплексна анализа на кожа – современа компјутерска анализа на кожа

Понекогаш најтешкиот дел од пронаоѓањето на вистинскиот третман за вашата кожа е одредување на проблемот. Додека одредени козметички проблеми се лесни за идентификација, други може да бидат потешки. Затоа е многу корисно да се добие целосна комплексна анализа на кожата. Со 360 Комплексна анализа на кожа не само што може да се утврди кои естетски недостатоци можат да бидат присутни во вашата кожа, туку може да го одреди и најадекватниот третман како и правилниот тек на третманот.

Дали оваа анализа на сите недостатоци и проблеми на кожата е навистина неопходна? Што точно може да направи оваа напредна технологија? За одговорот на овие и многу други прашања, составивме збирка на сите информации што ви се потребни а кои ги овозможува комплексната анализа на кожата.. Во продолжение дознајте за што точно се работи, што може да направи за вас, неговите главни придобивки и како работи.

Што е тоа 360 комплексна анализа на кожа?

360 комплексна анализа на кожа е неинвазивен начин за утврдување на сите недостатоци на кожата кои не се видливи со голо око, значи недостатоци кои се наоѓаат во длабоките слоеви на кожата. Се работи за специјален уред со чија помош а преку специјални вградени филтри и чипови во комбинација со вградениот софтвер може да собере и да ги открие скоро сите козметички и естетски недостатоци, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на: хиперпигментација, акни, лузни од акни, брчки, оштетувања од сонцето, розацеа, зголемени пори, нерамна текстура, порфирини, кафеави дамки и други неправилности на кожата. И тоа не само на нејзината површина туку и длабински, дури до најдолниот слој од кожата, хиподермис, кој е невидлив за човечкото око.

Кои се придобивките од 360 комплексна анализа на кожа?

Денес, има толку многу видови на производи и третмани за нега на кожата што е тешко да одлучите кој од нив е најдобар и најсоодветен за потребите на вашата кожа. Наместо да претпоставувате, испробувате па дури и погрешите, подобро е да можете однапред да го одредите вистинското решение за вас. Преку креирање на детален и целосен профил на вашите карактеристики на лицето, вие, заедно со помош на нашиот стручен тим, можете да разговарате за целосен курс на третмани специјално дизајнирани за постигнување на вашите естетски цели.

Целиот процес е брз и лесен. Системот за комплексна анализа на кожата работи брзо, овозможувајќи ви да ги добиете информациите што ги барате побрзо од било кога. Анализата е целосно неинвазивна, што ја прави побезбедна од другите форми на анализа.

Како функционира 360 комплексната анализа на кожата?

За време на анализата, системот Visia со помош на неговиот внатрешен софтвер снима слики од вашиот профил на лицето. Ова вклучува работи како вашиот тип на кожа, абнормалности на кожата, карактеристики на лицето и многу повеќе. Откако софтверот ќе ги заврши своите ротации и успешно го сними вашиот профил на лицето, тогаш ќе разговарате за следните чекори, вклучувајќи ги и потенцијалните третмани, рутините за нега на кожата и вашите долгорочни козметички цели.

IntelliFlash®, вкрстеното поларизирано и УВ осветлување се користат за снимање и мерење на површинските и длабинските состојби на кожата. УВ-фотографијата обезбедува најкомплетен сет на податоци достапни за проценка и анализа на оштетување од сонцето, вклучително и УВ-флуоресценција за откривање на порфирини.

Canfield’s RBX® Technology ги одделува уникатните потписи во боја на компонентите на црвена и кафеава кожа за нееднаква визуелизација на состојби што резултираат со концентрација на боја, како што се испукани капилари, хиперпигментација, воспаление и други состојби на кожата.

Дамки на кожата

Обично кафеава или црвена боја на кожата, се разликува по различната боја и контрастот од тонот на кожата. Дамките се разликуваат по големина и форма и нормално се видливи со голо око.

Брчки (бори)

Крзници, набори или бори на кожата кои можат да се зголемат како резултат на изложеност на сонце и се поврзани со намалување на еластичноста на кожата.

Текстура на кожата

Подигнати и депресивни области кои укажуваат на варијации на површината на кожата кои влијаат на мазноста на кожата.

Пори

Кружни површински отвори на каналите за потни жлезди. Поради засенчување, зголемените пори се појавуваат потемни во однос на околниот тен на кожата и се идентификуваат по потемната боја и кружната форма.

УВ Дамки

Апсорпцијата на УВ светлината од епидермалниот меланин веднаш под површината на кожата резултира во прикажување и откривање на УВ дамки што можат да бидат резултат на оштетување на сонцето.

Кафеави дамки

Пигментација и обезбојување на и под површината на кожата.

Црвенило на кожата

Концентрирани потемни црвени области, кои можат да бидат поврзани со различни состојби, како што се воспаление или испукани капилари

Порфирини

Бактериски секрети кои можат да бидат сместени во порите на кожата.

Квантитативна анализа и визуелна проценка

TRUSKIN AGE®

Ја одредува целокупната состојба на кожата и возраста на која одговара кожата, обезбедувајќи револуционерен нов параметар за полесно одредување на смерниците за избор на производи за нега на кожата и опции за третман.

RBX® TECHNOLOGY

Технологијата RBX® обезбедува подефинирана визуелизација на подкожните меланински и васкуларни состојби кај сите типови на кожа.

Индивидуален план на третмани

Врз основа на 360 комплексната анализа на кожата и добиените резултати, се изработува полесен и попрофесионален водич, кој опфаќа сет на третмани и опции за корекција и отстранување на сите проблематични области на кожата.

360 Комплексната анализа на кожата не само што нуди опции за третман и нега која би била најадекватна за вашата кожа туку и го следи прогресот во третманот. На тој начин покрај визуелниот ефект кој е видлив со голо око, ќе можете да ги следите и корекциите и промените во подолните слоеви на кожата кои не се видливи со голо око.

Протокол на третман

Комплексна Анализа на Кожа

Длабинска анализа на кожата со најсовремена опрема, овозможува индикација на одговарачки третман за Вашата кожа.

Индивидуален План за Третман

Креираме план за индивидуален третман кој се состои од различни модалитети на третман, од најнови протоколи базирани на наука, па се до природни препарати, засновани на нашето долгогодишно искуство.

Успешни Резултати

Преку редовни контроли, го следиме индивидуалниот напредок и користиме фотографии за да го споредиме напредокот од почетокот до завршувањето на активниот третман.

Побарајте не

Или контактирајте не преку email со контакт формата која следи

101 Foot Clinic

Грижете се за Вашата кожа. Таа е облека која ќе ја носите секој ден до крајот на Вашиот живот.

101 Skin Clinic