IPL третман на розацеа
IPL третман на розацеа - 2

Преглед на Третманот

Што е тоа IPL третман на розацеа?

IPL третман на розацеа на кожа е клинички докажан третман.
Колку повеќе кожата старее, толку е потешко оштетените клетки да се санираат. Ова е особено точно со хиперпигменатција кај акни. Другите форми на хиперпигментација, како што се старечки дамки и пеги, се појавуваат како што старееме, а причината има врска со факторите на животната средина и тенденцијата меланинот и другите пигменти да се концентрираат во локализираните области. Многу од нашите пациенти сфатија дека едноставните третмани дома, како што се навлажнувачи и лосиони богати со хранливи состојки, нема да направат многу за да ги поправат овие проблеми. Предлагаме IPL терапија со медицинска јачина на уред како клинички третман за перпигментација на кожа.

Терапијата со интензивна пулсна светлина (IPL) цели на области на хиперпигментација без да влијае на епидермисот или на поткожните ткива. Овој третман е малку сличен на ласерското обновување, но за разлика од ласерската енергија, IPL енергијата се апсорбира само од специфични тенови на ткиво. Во овој случај, засегнати се само клетките одговорни за хиперпигментацијата.

Што третира IPL третман на розацеа?

Сè додека затемнетите клетки не се наоѓаат премногу длабоко, IPL може да биде идеален третман. Апсорпцијата и наменското оштетување на овие ткива се постигнува преку полу-длабоко продирање на светлосната енергија. Оваа терапија може да го подобри изгледот на хиперпигментација, старечки дамки, сончеви дамки, пеги и многу повеќе. Пост-инфламаторни хиперпигментации од акни и лузни од повреди се третираат и со IPL терапија. Лузни се јавуваат кога телото брзо ја заменува оштетената кожа, особено долните кожни слоеви, со ново ткиво. Интензивна пулсирачка терапија може да помогне да се намали појавата на овие лузни.

Механизам на дејство на IPL третман на розацеа

За разлика од ласерот, уредот што се користи во овој третман емитува широк спектар на светлосни фреквенции. Комбинацијата на бранови должини е избрана врз основа на нашето набудување на хиперпигментираните области за време на консултациите. Уредот содржи серија филтри кои ги рефлектираат несаканите фреквенции во спектарот на светлината. Останатите бранови должини се извлекуваат во серија брзи трепкања. Енергијата продира низ епидермалниот слој и се апсорбира од пигментираните компоненти на потемните клетки кои ја сочинуваат пегата, флеката или лузната.

После неколку импулси, овие клетки апсорбираат доста енергија и таа енергија се менува во топлинска енергија. Зафатени се и пигментираните клетки кои сочинуваат старечки дамки и капиларите во овие ткива. Капиларите на крајот се намалуваат, а најмалите може дури и целосно да се затворат. Оштетените клетки наскоро се заменуваат со раст на нови здрави клетки.

Потребни се неколку третмани за да се постигнат максимални резултати. Нема застој по третманите. Резултатите се долготрајни. Многу од нашите клиенти избираат да го користат овој третман за хиперпигментација во целокупниот режим на нега на кожата.

Имајте една работа на ум! За постигнување на добри резултати кај кој било проблем со кожа било која од третманите се користи во одреден протокол, што значи комбинација на повеќе терапии во еден третман протокол за да постигнеме совршени резултати.

Протокол на третман

Комплексна Анализа на Кожа

Длабинска анализа на кожата со најсовремена опрема, овозможува индикација на одговарачки третман за Вашата кожа.

Индивидуален План за Третман

Креираме план за индивидуален третман кој се состои од различни модалитети на третман, од најнови протоколи базирани на наука, па се до природни препарати, засновани на нашето долгогодишно искуство.

Успешни Резултати

Преку редовни контроли, го следиме индивидуалниот напредок и користиме фотографии за да го споредиме напредокот од почетокот до завршувањето на активниот третман.

Побарајте не

Или контактирајте не преку email со контакт формата која следи

101 Foot Clinic

Грижете се за Вашата кожа. Таа е облека која ќе ја носите секој ден до крајот на Вашиот живот.

101 Skin Clinic