Типови на розацеа

Постојат четири типа на розацеа, иако многу луѓе доживуваат симптоми на повеќе од еден вид. Еритематолеангиектазична розацеа. Овој тип на розацеа кој е и најчест се карактеризира со постојано црвенило на лицето. Папулопустуларна розацеа, Фиматозна розацеа, и Окуларна розацеа.

Третмани за розацеа

Мултифакторијалната природа на розацеата го прави проблемот се покомплексен, но и науката успева да фати чекор со предизвиците кои ги става пред неа новиот век. Согласно на современите достигнувања во науката се менува и технологијата и трендовите кон успешни и сеопфатни третмани на розацеа. Сигурно не сте првите кои имаат потешкотии да направат правилен избор и да донесат одлука кој третман е најдобриот за вас. Затоа, 101 SKIN CLINIC Ви стави на располагање третмани кои се пред се одобрени од страна на престижни институции, третмани кои се научно потврдени и ефикасни, но и се во согласност со светските трендови во третманот на розацеа.