Фракционен радиофрекфентен микрониделинг за акни
Фракционен радиофреквентен микрониделинг за акни-2

Преглед на Третманот

Што е тоа Фракционен радиофреквентен микрониделинг против акни?

Фракционен радиофреквентен микрониделинг против акни користи технологија патентирана во 2019 година, која во себе инкорпорира две техники и тоа фракциона радиофревенца и микрониделинг истовремено. Се работи за автоматизиран уред кој најпрвин ја скенира површината на кожата која треба да се третира. Со помош на современи сензори и вграден софтвер, РФ Микрониделинг апаратот одредува за каков тип на акни станува збор. Оваа технологија дава исклучително добри резултати и успешно третира акне вулгарис, најчестиот тип на акни. Што значи дека доколку софтверот утврди дека се работи за друг тип на акни (акне розацеа и сл.) тогаш системот нема да се активира.

На кој начин фракциониот микрониделинг ги отстранува акните?

Механизмот на дејство на РФ Микрониделинг технологијата се состои од микро убоди во длабочина до 3 мм која е иста со длабочината на акнената лезија. При самите микроубоди, покрај микрораничките кои настануваат во долниот дел од кожата, се испушта и фракционен радиофревентен сигнал. Микроубодите и фракциониот радиофревентен сигнал испуштаат топлина во зависност од потребната јачина и висина на поткожна температура и привремено ги уништува масните жлезди. Масните жлезди се задолжени за производство на себум, а токму хиперпрродукцијата на себумот е еден од основните столбови и фактори за појава и развој на сите форми на акни.

Термалната дистрофија на масните жлезди е од привремен карактер. Односно на телото му се потребни околу осум недели за нивна повторна регенерација. Без хиперпродукција на себум, акне бактериите немаат храна за размножување. И на тој начин директно се влијае и на нивното елиминирање и ставање под контрола. Третманот се изведува во строго контролирани санитарни услови и под надзор на специјалист. Длабочината на пенетрацијата на микроубодите, јачината на фракциониот сигнал, степенот на поткожна температура која треба да биде креирана како и времетраењето на фракциониот микроубод се одредува индивидуално кај секој пациент. Во зависност од типот на акнени лезии, нивна длабочина, нивна инфламираност како и од сензитивноста на кожата и нејзината толеранција на третманот.

Дали третманот е безболен, сигурен и безбеден?

Третманот заради удобност се изведува со локална анестетска крема. Која се нанесува и остава на лицето од 30 до 40 минути пред самиот третман.

РФ Микрониделинг технологијата е еден од најуспешните нови третмани специјално наменет за третирање на активни акни и одредени типови на лузни од акни.
Третманот е безбеден, без никакви споредни ефекти и нус појави и е скоро безболен.

Дали третманот може да се комбинира со други третмани против акни?

Овој третман се комбинира со PRF – Platelet Rich Fibrin третманот против акни, ЛЕД терапијата и 101 Е формулата, заради комплементарност и ефикасност на севкупниот резултат.

Протокол на третман

Комплексна Анализа на Кожа

Длабинска анализа на кожата со најсовремена опрема, овозможува индикација на одговарачки третман за Вашата кожа.

Индивидуален План за Третман

Креираме план за индивидуален третман кој се состои од различни модалитети на третман, од најнови протоколи базирани на наука, па се до природни препарати, засновани на нашето долгогодишно искуство.

Успешни Резултати

Преку редовни контроли, го следиме индивидуалниот напредок и користиме фотографии за да го споредиме напредокот од почетокот до завршувањето на активниот третман.

Побарајте не

Или контактирајте не преку email со контакт формата која следи

101 Foot Clinic

Грижете се за Вашата кожа. Таа е облека која ќе ја носите секој ден до крајот на Вашиот живот.

101 Skin Clinic