Лекови и акни
Лекови и акни-2

Лекови и акни

Во прилог на модификација на вашата исхрана за акни, можеби ќе сакате да размислите да избегнете одредени лекови без рецепти или на рецепти односно да размислите за нивна природна алтернатива. Некои лекови може да имаат несакани ефекти и да влијаат врз хормонски дисбаланс во вашето тело и да доведат до појава на акни. Во оваа категорија спаѓаат андрогени стероиди, DHEA, доминантни прогестеронски форми на контрацептиви и лекови кои содржат бромиди или јодиди. Пред да направите какви било промени во лековите, погрижете се да разговарате со вашиот лекар за сите можни несакани ефекти на лековите на рецепт и да разговарате дали е можно истите да бидат заменети со природни алтернативни лекови.

Протокол на третман

Комплексна Анализа на Кожа

Длабинска анализа на кожата со најсовремена опрема, овозможува индикација на одговарачки третман за Вашата кожа.

Индивидуален План за Третман

Креираме план за индивидуален третман кој се состои од различни модалитети на третман, од најнови протоколи базирани на наука, па се до природни препарати, засновани на нашето долгогодишно искуство.

Успешни Резултати

Преку редовни контроли, го следиме индивидуалниот напредок и користиме фотографии за да го споредиме напредокот од почетокот до завршувањето на активниот третман.

Побарајте не

Или контактирајте не преку email со контакт формата која следи

101 Foot Clinic

Грижете се за Вашата кожа. Таа е облека која ќе ја носите секој ден до крајот на Вашиот живот.

101 Skin Clinic