Дали хормоните предизвикуваат цистични акни?

Дали хормоните предизвикуваат цистични акни?

Што се тоа цистични акни? Цистични акни, медицински означени како нодулоцистични акни, се особено тешка форма на акни кои вклучуваат големи (со…